fredag 3. desember 2010

Norsk på byggfag!

Dette bildet har jeg "lånt" fra sidene til Romsdal videregående skole, der jeg har hatt 20 timer praksis i en byggfagklasse (vg 1). Nå er det unnagjort, og jeg må tilstå at det er en smule vemodig. Det har vært utrolig trivelig, og en god erfaring å ha med seg.
Men hva fylte vi egentlig de siste timene med? Jo, de siste timene sammen med byggfaggutta har gått med til søknad- og cv-skriving, og å snakke om jobbintervju. Etter at førsteutkastet på søknadsoppgaven hadde fått medelevvurdering, forbedret elevene søknadene sine før de leverte dem inn. Og det må jeg si; resultatet på andreutkastet ble utrolig bra!

Fra søknadskriving gikk veien naturlig videre til å lære om CV. Byggfaggutta fikk skrive sin egen CV, som de lagret på pc'ene sine til senere bruk. Det er nok ikke lenge før de skal søke på en lørdagsjobb/ feriejobb, og får bruk for cv'en sine. Gutta var i alle fall ivrige med å skrive cv'ene sine.

Med en kjapp gjennomgang av jobbintervju avsluttet vi dette temaet. Her snakket vi om hva som er lurt å forberede seg på hvis en skal på jobbintervju, hva en bør tenke på under intervjuet, og vi snakket om hva en ikke bør gjøre. Vi fann mange fine klipp fra "Kjetil & Kjartan -show", som omhandlet hva man ikke bør gjøre under et jobbintervju. En morsom avslutning, som byggfaggutta satte pris på.

4 kommentarer:

 1. Det har vært kjekt. Godt og kunne gå ut av timene og være fornøyd. Det er ikke alle som har slike flinke elever. Masse god erfaring og jeg har lært en masse.

  SvarSlett
 2. Dere har fått til mye med disse gutta, høres det ut til. Helt mal apropos (nesten) - jeg har nettopp lest "Hodejegerne" av Jo Nesbø- der er det en fantastisk skildring av et jobbintervju. Det er riktignok i forbindelse med en lederstilling i næringslivet - og ikke helt aktuelt for dine elever (ennå).., men det kunne kanskje vært et morsomt eksempel å trekke inn neste gang du skal ha om jobbintervju...?

  SvarSlett
 3. Det var så glimrende å lese dette. Her på PLU hender at jeg får høre fra studenter som blir utplassert i praksis i YF-klasser, at de ønsker seg noe annet..Også våre kontaktpersoner på skolene har en tendens til å plassere studentene i " de beste klassene" og holde de unna YF. Det er holdninger som vi må jobbe mot. Derfor er det så godt å lese at du har fått det til og så ut til å trives med gutta på bygg :)

  SvarSlett
 4. Selv om jeg alltid trodde jeg kom til å digge å jobbe i bare sf-klasser og ha fokuset på det deilig nerdete faglige, lese flotte sjangertro tekster og ha engasjerte elever, savner jeg det upretensiøse og ekte på byggfag. Det er sikkert ego, men jeg savner litt å være den som får dem i gang med noe de ikke trodde de ville!

  SvarSlett