fredag 5. november 2010


"Heisann. Jeg ønsker jobben hos dere, fordi jeg er glad i mat og har både katt og hund." En mindre god søknad (tullesøknad) satte i gang diskusjonen om hvordan en saklig og ryddig søknad bør se ut. På denne måten kom byggfaggutta frem til noen kriterier for hva en jobbsøknad bør inneholde. Deretter måtte de skrive hver sin jobbsøknad, og fikk fire reelle annonser å velge mellom. Annonsene var hentet fra lokale bedrifter som byggfaggutta muligens kunne identifisere seg med. De gikk i alle fall i gang med skrivinga med en gang, og brukte kriteriene aktivt som mal.

4 kommentarer:

 1. Artig søknad som ikke handlet om jobben, men som faktisk kunne bli lagt merke til for kreativt påfunn. Skapte helt sikkert debatt hos elevene, og fikk frem arbeidslysten. Som arbeidsgiver ville jeg kallt inn denne personen for å få kartlagt om han/hun var klin kokos eller bare kreativ. Bra påfunn!

  SvarSlett
 2. Det er så flott å se at norskfaget kan bli brukt til noe som er "matnyttig" for elevene. Dette er noen de helt sikkert kommer til å få bruk for som fremtidige arbeidstakere. Det ser ut som at du gjorde et morsomt "anslag" for å få elevene interessert. Jeg spurte sønnen min som går tredje året på allmennfaglig studieretning, om de hadde gjort noe lignende, men jeg fikk et tørt svar tilbake om at de driver ikke med noe de kanskje får bruk for i fremtiden!

  SvarSlett
 3. Herlig!

  ...vel, jeg tar meg da den frihet til å kommentere i vilden sky... (siden jeg MÅ "stemple inn" blogginga ikveld...for å bli "fri" til å begynne på norsk og spansk-oppgaven... :-<

  Jeg har ALDRI lest en blogg før i mitt liv... før vi begynte med dette på skolen her nå... Dvs. jeg har da bare skrevet, og først nå ved pålagt kommentarplikt, har jeg lest blogginnlegg! Og vet du hva...: jeg LÆRER jo noe hele tiden! Selv skriver jeg laaaaange blogginnlegg. Jeg koser meg faktisk når jeg skriver dem, men det er fordi jeg skriver de slik JEG vil. Men..de blir jo siiinnsykt lange mine blogger da... iforhold til mange av disse kjekke innholdsmettede og konkrete blogg-innleggene.

  Men altså, om JEG lærer noe av å lese her inne, er vel muligheten stor for at andre gjør det også, så da har vi jo en måloppnåelse klar allerede! :-) læring!

  Synes disse byggfaggutta har vært heldige med norsklærer'n jeg da ;-)

  Må smile litt når jeg ser ranna's kommentar her oppe...og det er vedl litt der skolen er akkurat nå, sånn generelt - midt i mellom brytningen av en funksjonell og samtidsrettet skole, og en stagnert tradisjonell skole...

  ...dæærsken... var det viskelig jeg som sa det der?? Underbevisstheten min ser det.. selv om mitt våkne jeg har lyst på litt mer pugg og disiplin inn i skolen. :-)

  -Line-

  SvarSlett